Courses

Courses

A1 – Offshore Wind Introduction

Due to COVID-19, the courses are offered online from October to December 2020.

This course provides a broad overview of offshore wind from a bird’s eye view.

The course provides an intensive introduction to the business aspects of market trends, players, business environment, laws and policies, and the basics of technology, such as measurement, machinery, electricity and construction, in a short period of time, which are indispensable to the business of offshore wind.
We also provide a workshop that utilizes a VR system to learn more about each component of the offshore wind turbine and learn about the hazards and the risks of offshore work.

<Schedule>

Day 1:9am-5pm (followed by a social event in the Academy. (Drinks and light refreshments will be provided)
Day 2:9am – 4pm.

<Tuition Fee(TAX included, YEN)>

Offshore Wind Introduction, 2 days(20% discount for Webinar)
○General:150,000 Yen(120,000 Yen)
○Member of MarineCluster Association(※1):100,000 Yen(80,000 Yen)
○Company located inNagasaki Pref.(※2):100,000 Yen(80,000 Yen)
○Member and Nagasakilocal company:50,000 Yen(40,000 Yen)

(※Transportation expences to and from Nagasaki city or accomodation expences are NOT included in the fee above.)
※1:means special or general member of Nagasaki Marine Industry Cluster Association.
※2:means the company which headquater or head office is located in Nagasaki prefecture.

Date and Application

Target Participant

New graduates from all industries involved in offshore wind, those changing jobs, and those moving within the company.
Those who want to relearn and acquire systematic knowledge.

Goal

This course is designed to provide short-term, intensive training in the basic business and technical knowledge of the offshore wind industry, significantly reducing the start-up time for new personnel.

Content

Offshore Wind Introduction course.(Online)
<Day 1>
9:00 10min Orientation
9:10 LE01 30min History of offshore wind
9:40 LE02 40min Electricity, Society and policy
10:20 15min Break
10:35 LE03 30min What is wind?
11:05 LE04 40min From wind to torque
11:45 75min Lunch break
13:00 LE05 45min Offshore wind in numbers
13:45 LE06 20min Power generation
14:05 15min Break
14:20 LE07 45min Offshore power networks
15:05 WS02 60min Energy yield culculation
16:05 End

(※LE=Lectrure / WS=Workshop)

<Day 2>
9:00 LE08 60min Introduction to support structure design
10:00 15min Break
10:15 LE09 40min Theory of monopile
10:55 WS04 50min Simplified design of monopile support structure
11:45 75min Lunch break
13:00 LE10 50min Design and installation
13:50 15min Break
14:05 LE11 30min Operation and maintenance
14:35 15分 Review of the course
14:50 End

(※LE=Lectrure / WS=Workshop)

Offshore Wind Introduction course.
<Day 1>
8:30 30min Welcome coffee
9:00 15min Orientation
9:15 LE01 30min History of Offshore Wind Energy
9:45 LE02 40min Electricity, Society and Policy
10:25 15min Break
10:40 WS01 30min Wind Turbine Competition, Part1
11:10 LE03 30min What is Wind?
11:40 WS01 20min Wind Turbine Competition, Part2
12:00 60min Lunch Break
13:00 LE04 40min From Wind to Torque
13:40 LE05 45min Offshore Wind in Numbers
14:25 15min Break
14:40 LE06 20min Introduction to Power Generation
15:00 WS02 60min Energy Yield Calculation
16:00 15min Break
16:15 LE07 45min Offshore Power Network
17:00 WS03 20min Making Generator
17:20 End(Social gathering)

(※LE=Lectrure / WS=Workshop)

<Day 2>
8:30 30min Welcome coffee
9:00 LE08 60min Introduction to Support Structure Design
10:00 15min Break
10:15 LE09 40min Theory of Monopile
10:55 WS04 50min Design of Monopile
11:45 75min Break
13:00 LE10 50min Design and Installation
13:50 WS05 60min Installing Miniture Offshore Wind Farm
14:50 15min Break
15:05 LE11 30min Operation and Maintenance
15:35 15min Review of the 2 days
15:50 End

(※LE=Lectrure / WS=Workshop)

Venue

●Offshore Wind Introduction
Second Floor, Research and Development Promotion Organization, Bunkyo Campus, Nagasaki University, 1-14 Bunkyo-machi, Nagasaki 852-8521, Japan

●On-site program
The tour will depart from the Ohato Ferry Terminal in Nagasaki City, visit Gotō, and then return to Nagasaki City, where it will be dismissed around 3:00 pm. Details will be posted on the website as they are confirmed.

Date and Application

PAGE TOP