Courses

Courses

A2 – Offshore Wind Project Development

Due to COVID-19, the course are offered online until March 2021.

Some seats have been cancelled. There are a few seats available, so please contact the office if you would like to attend.
【Contact >>】

This course will provide you with a set of knowledge to manage and work on projects.

The course covers farm life cycle, bidding, consortium structuring, farm design, assembly, transportation, profitability management, HSE and more.
In addition to the eight lectures, the course includes group work on wind farm development and operations management. Working in teams, students will simulate site selection, layout decisions, logistics and assembly, installation, operation and insurance. We will learn about profitability and risks in a concrete way by carrying out the project.
We also provide a workshop that utilizes a VR system to learn more about each component of the offshore wind turbine and learn about the hazards and the risks of offshore work.

”On-Site” is a hands-on training program that is unique to Nagasaki, which has actual sea areas.

We are planning to visit offshore wind turbines and their installation vessels, have an exchange meeting with fishermen who live in harmony with offshore wind turbines in Goto, acquire data using offshore floating observation equipment and experience ROV operation, etc.

<Schedule>

Day 1: 9am-5pm (followed by a social event in the Academy. (Drinks and light refreshments will be provided)
Day 2: 9am – 4pm.
Day 3 (on-site program): Depart Nagasaki Port 07:40am, visit Goto Island, exchange views with the fisheries cooperative, etc., and arrive at Nagasaki Port 18:15 (dismissal possible in Goto City)

<Tuition Fee(TAX included, YEN)>

Offshore Wind Project Development, 2 days(40% discount for Webinar)
○General:150,000 Yen(90,000 Yen)
○Member of MarineCluster Association(※1):100,000 Yen(60,000 Yen)
○Company located inNagasaki Pref.(※2):100,000 Yen(60,000 Yen)
○Member and Nagasakilocal company:50,000 Yen(30,000 Yen)

On-Site course (Extra charge)
○1 day trip to Goto island, 20,000 Yen (ferry, sea taxi, lunch etc, included)
○1 day trip in Nagasaki city, 8,000 Yen (Charterd bus, lunch etc, included)

(※Transportation expences to and from Nagasaki city or accomodation expences are NOT included in the fee above.)

※1:means special or general member of Nagasaki Marine Industry Cluster Association.
※2:means the company which headquater or head office is located in Nagasaki prefecture.

Some seats have been cancelled. There are a few seats available, so please contact the office if you would like to attend.
【Contact >>】

Date and Application

Target Participant

A member or leader of a team that assesses processes, feasibility and risk across the business, including power producers, financial institutions and EPC contractors.

* We will be inviting outside lecturers who are at the forefront of the offshore wind industry, including a lawyer, experts in finance and offshore construction etc.

Goal

You will gain an understanding of the entire lifecycle of offshore wind farm and gain the knowledge to manage the project, pull together the supply chain and make the project a success.

Content

<Day1>
8:30 30min Opening the room, welcome coffee
9:00 30min Orientation and self-introduction
9:30 LE01 30min Offshore wind introduction
10:00 LE02 30min Project development
10:30 10min Break
10:40 LE03 50min Project finance and financial modelling
Guest lecturer:PwC Advisory, Partner
11:30 LE04 45min Permitting and site selection
12:15 55min Lunch break
13:10 WS01 45min Case: Game phase I – Team strategy and site selection
13:55 LE05 45min Design and engineering
14:40 WS02 30min Case: Game phase II – Wind Turbine and Support Structure Selection
15:10 10min Break
15:20 LE06 50min Fabrication and installation
Guest lecturer:Fukada Salvage, Offshore Engineering Specialist
16:10 WS03 45min Case: Game phase III – Installation Planning and Logistics
16:55 35min Learning offshore wind turbine by Virtual Reality(VR)
17:30 Information exchange and Networking

(※LE=Lecture / WS=Workshop)

<Day2>
8:30 30min Opening the room, welcome coffee
9:00 10min Summary of Day1, and Day2’s orientation
9:10 LE07 50min Operation and maintenance
Guest lecturer:WPD Japan
10:00 WS04 45min Case: Game phase IV – Wind Farm Operator
10:45 10min Break
10:55 LE08 60min Contracting strategies, types and structures
Guest lecturer:Mori Hamada & Matsumoto, Partner
11:55 65min Lunch break
13:00 WS05 45min Case: Game phase V – Contracting and finance
13:45 45min Preparation for team presentations
14:30 15min Break
14:45 60min Presentations and open discussion forum
15:45 15min Wrap-up session
16:00 End of the course

(※LE=Lecture / WS=Workshop)

Venue

●Offshore Wind Project Development
Second Floor, Research and Development Promotion Organization, Bunkyo Campus, Nagasaki University, 1-14 Bunkyo-machi, Nagasaki 852-8521, Japan

●On-site program
Depart Nagasaki Port 07:40am, visit Goto Island, exchange views with the fisheries cooperative, etc., and arrive at Nagasaki Port 18:15 (dismissal possible in Goto City)

Date and Application

PAGE TOP